Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor een baby. Voor een goede start is het handig om juliie in de zwangerschap al voor te bereiden. KraamzorgVida vindt het belangrijk dat (aanstaande) ouders op een professionele wijze informatie krijgen zodat er een bewuste keuze gemaakt kan worden of je borst- of flesvoeding aan de baby gaat geven. Een goede begeleiding bij borstvoeding is belangrijk voor het welslagen ervan. Om deze begeleiding te waarborgen hebben wij goed opgeleide kraamverzorgenden in dienst. De kraamverzorgenden worden jaarlijks bijgeschoold op het gebied van borstvoeding.

Voordelen van borstvoeding:

- Moedermelk bevat afweerstoffen die je kindje beschermen tegen ziekten en infecties. De eerste melk (colostrum) is een eerste vorm van afweeropbouw.
- Kinderen die borstvoeding krijgen zijn minder vaak ziek.
- Er is 5 maal minder kans op opname in het ziekenhuis tijdens het eerste levensjaar.
- Moedermelk speelt een belangrijke rol bij de groei van hersenen en zenuwweefsel.
- Borstvoeding bevordert de kaakontwikkeling
- Borstgevoede kinderen hebben minder last van diaree en middenoorontstekingen.
- Jouw eigen melk is precies afgestemd op de behoefte van jouw baby. Het bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen die hij of zij in de eerste 6 maanden nodig heeft. De samenstelling van de melk verandert naar gelang de behoeft van je kind.
- Moedermelk is altijd beschikbaar, altijd op temperatuur, is steriel, licht verteerbaar, kan niet bederven en geeft geen afval.
- Vrouwen die borstvoeding hebben gegeven, hebben minder kans op borst- of eierstokkanker.

menu